aap noot mies

Minder willen naschilderen. Zoeken naar een andere weg. Af en toe heel iets anders. Het is alsof je een nieuwe taal bedenkt, de woorden moet leren schrijven, zinnen moet leren maken èn deze wilt uitspreken.

Een heel lange weg nog te gaan. Af en toe zinkt de moed me wel in de schoenen. Alles op gevoel of toch enigszins een houvast met een voorbeeld (wat dan toch weer min of meer nageschilderd wordt)? Wanneer is het af? Moet er nog wat worden toegevoegd? Moet er nog iets herkenbaars in te zien zijn of juist niet?

Als je wilt weten hoe ik tot onderstaand schilderij gekomen ben: eerst met tape rechthoeken gemaakt op met gesso geprepareerd karton. Daarna in ieder vak met een aantal kleuren spontaan wat vlakken gezet, vervolgens met oliepastel willekeurige figuren er in getekend en  daarna  lichtere vlakken erin geverfd. Het is even zoeken, maar in de onderste twee foto’s is het schilderij terug te vinden.

olieverf abstract blad en slang

olieverf op karton making of stadium 1

olieverf op karton making of stadium2

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20240204 104216 Klein Uitgelicht

Een homp klei

Supertrots op mijn zelfgemaakte beeld! Vooraf een idee op papier gezet met vogel en mens: vogelmasker en -poten, houding van danseresje van Degas. 
2023 P25 24x30p Small Detail

Gretig groen

Deze week  in de tuin gewerkt. Een plan gemaakt wat ik waar ga zaaien.
2022 Mp7 30x40small Kleine Uitsnede

Peaky Blinders

Waar wil ik dat de aandacht naar toe gaat in een schilderij? Bij de eerste opzet is een pistool te zien.