Blind

Een eyeopener voor mij was de techniek van het blind contour tekenen. Door je potlood op het tekenblad te zetten en vervolgens de omtrek en lijnen van je onderwerp te volgen zonder op het papier te kijken, krijg je vanzelf een lossere tekening. Die klopt dan niet helemaal of helemaal niet.

Dit is dan weer een prettig uitgangspunt voor een schilderij. Ik vind fotografisch naschilderen erg knap, maar te weinig speels. Het mag iets spannender van mij. Door de tekening en niet het model of foto als start te gebruiken ga je vanzelf die kant uit. De wenkbrauw die links buiten het hoofd valt had ik zelf nooit zo bedacht. Lastig is hoe je kleurvlakken gaat weergeven die eindigen bij de niet aangesloten lijnen: de lijn wel doortrekken of de kleuren laten vervagen? De foto van de vrouw is gemaakt van een still op televisie en daarna in zwart-wit geprint. Ze heeft haar ogen ogen dicht.

foto kop Giovanca blind contour tekenen

blind contour tekening kop vrouw

Giovanca portret vrouw oranje blauw olieverf

portret vrouw olieverf giovanca oranje en blauw

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.
20240204 104216 Klein Uitgelicht

Een homp klei

Supertrots op mijn zelfgemaakte beeld! Vooraf een idee op papier gezet met vogel en mens: vogelmasker en -poten, houding van danseresje van Degas. 
2023 P25 24x30p Small Detail

Gretig groen

Deze week  in de tuin gewerkt. Een plan gemaakt wat ik waar ga zaaien.