Borremans en ik

Een van mijn helden is Michaël Borremans. Ik wam er mee in aanraking op de kunstacademie in België.

Toen we in 2014 een tentoonstelling van hem in BOZAR in Brussel bezochten werd ik betoverd door zijn schilderijen. Een ander universum. Een bezoeker vroeg of ik wilde teruggaan naar een bepaald schilderij. Wat ben ik blij met deze foto! Onlangs heb ik hem nageschilderd en een detail hiervan zie je in de derde afbeelding. Deze vlotte manier van schilderen bevalt me zeer en ik wil graag geloven dat dit me doet denken aan Borremans. Hij schildert vaak mensen in een vreemde situatie, soms nadat hij ze in een bepaalde, zelf bedachte omgeving heeft gezet. Ik vind hem spannend en inspirerend.

Graag wil ik je wijzen op een documentaire die over hem is gemaakt: A knife in the eye: https://www.youtube.com/watch?v=dhhUmwmlMtc\

je kunt hem vinden op instagram of kijk op deze link naar zijn schilderijen:  https://www.google.com/search?sxsrf=AOaemvICXc_hBeYPY9RbpC5Ph4030xj85A:1640427501967&q=borremans+afbeeldingen&tbm=isch&chips=q:borremans+afbeeldingen,online_chips:paintings:40VULqfksII%3D&usg=AI4_-kQjuWaCqzCvmAfVIFCYZqCmrJdcbw&sa=X&ved=2ahUKEwi91qLU3P70AhWJjqQKHcdQAzMQgIoDKAF6BAgQEAw&biw=2560&bih=1329&dpr=1 

 

Borremans en ik zelfportret foto

Borremans en ik zelfportret olieverf

Borremans en ik olieverf detail

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer