Borremans en ik

Een van mijn helden is Michaël Borremans. Ik wam er mee in aanraking op de kunstacademie in België.

Toen we in 2014 een tentoonstelling van hem in BOZAR in Brussel bezochten werd ik betoverd door zijn schilderijen. Een ander universum. Een bezoeker vroeg of ik wilde teruggaan naar een bepaald schilderij. Wat ben ik blij met deze foto! Onlangs heb ik hem nageschilderd en een detail hiervan zie je in de derde afbeelding. Deze vlotte manier van schilderen bevalt me zeer en ik wil graag geloven dat dit me doet denken aan Borremans. Hij schildert vaak mensen in een vreemde situatie, soms nadat hij ze in een bepaalde, zelf bedachte omgeving heeft gezet. Ik vind hem spannend en inspirerend.

Graag wil ik je wijzen op een documentaire die over hem is gemaakt: A knife in the eye: https://www.youtube.com/watch?v=dhhUmwmlMtc\

je kunt hem vinden op instagram of kijk op deze link naar zijn schilderijen:  https://www.google.com/search?sxsrf=AOaemvICXc_hBeYPY9RbpC5Ph4030xj85A:1640427501967&q=borremans+afbeeldingen&tbm=isch&chips=q:borremans+afbeeldingen,online_chips:paintings:40VULqfksII%3D&usg=AI4_-kQjuWaCqzCvmAfVIFCYZqCmrJdcbw&sa=X&ved=2ahUKEwi91qLU3P70AhWJjqQKHcdQAzMQgIoDKAF6BAgQEAw&biw=2560&bih=1329&dpr=1 

 

Borremans en ik zelfportret foto

Borremans en ik zelfportret olieverf

Borremans en ik olieverf detail

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.