Borremans en ik

Een van mijn helden is Michaël Borremans. Ik wam er mee in aanraking op de kunstacademie in België.

Toen we in 2014 een tentoonstelling van hem in BOZAR in Brussel bezochten werd ik betoverd door zijn schilderijen. Een ander universum. Een bezoeker vroeg of ik wilde teruggaan naar een bepaald schilderij. Wat ben ik blij met deze foto! Onlangs heb ik hem nageschilderd en een detail hiervan zie je in de derde afbeelding. Deze vlotte manier van schilderen bevalt me zeer en ik wil graag geloven dat dit me doet denken aan Borremans. Hij schildert vaak mensen in een vreemde situatie, soms nadat hij ze in een bepaalde, zelf bedachte omgeving heeft gezet. Ik vind hem spannend en inspirerend.

Graag wil ik je wijzen op een documentaire die over hem is gemaakt: A knife in the eye: https://www.youtube.com/watch?v=dhhUmwmlMtc\

je kunt hem vinden op instagram of kijk op deze link naar zijn schilderijen:  https://www.google.com/search?sxsrf=AOaemvICXc_hBeYPY9RbpC5Ph4030xj85A:1640427501967&q=borremans+afbeeldingen&tbm=isch&chips=q:borremans+afbeeldingen,online_chips:paintings:40VULqfksII%3D&usg=AI4_-kQjuWaCqzCvmAfVIFCYZqCmrJdcbw&sa=X&ved=2ahUKEwi91qLU3P70AhWJjqQKHcdQAzMQgIoDKAF6BAgQEAw&biw=2560&bih=1329&dpr=1 

 

Borremans en ik zelfportret foto

Borremans en ik zelfportret olieverf

Borremans en ik olieverf detail

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Small Vierkant

Fjord

Vanaf een zeilschip de Noord-Noorse kust voorbij zien glijden. Iedere vijf minuten een totaal ander landschap.
20231103 152248 Middel Small 450x450

Cliffhanger

Door ruimtegebrek was ik genoodzaakt zo min mogelijk bagage mee te nemen.
2021 50x70onscherp Small

Samen

Soms lijken gebeurtenissen met elkaar verbonden te zijn.