Borremans en ik

Een van mijn helden is Michaël Borremans. Ik wam er mee in aanraking op de kunstacademie in België.

Toen we in 2014 een tentoonstelling van hem in BOZAR in Brussel bezochten werd ik betoverd door zijn schilderijen. Een ander universum. Een bezoeker vroeg of ik wilde teruggaan naar een bepaald schilderij. Wat ben ik blij met deze foto! Onlangs heb ik hem nageschilderd en een detail hiervan zie je in de derde afbeelding. Deze vlotte manier van schilderen bevalt me zeer en ik wil graag geloven dat dit me doet denken aan Borremans. Hij schildert vaak mensen in een vreemde situatie, soms nadat hij ze in een bepaalde, zelf bedachte omgeving heeft gezet. Ik vind hem spannend en inspirerend.

Graag wil ik je wijzen op een documentaire die over hem is gemaakt: A knife in the eye: https://www.youtube.com/watch?v=dhhUmwmlMtc\

je kunt hem vinden op instagram of kijk op deze link naar zijn schilderijen:  https://www.google.com/search?sxsrf=AOaemvICXc_hBeYPY9RbpC5Ph4030xj85A:1640427501967&q=borremans+afbeeldingen&tbm=isch&chips=q:borremans+afbeeldingen,online_chips:paintings:40VULqfksII%3D&usg=AI4_-kQjuWaCqzCvmAfVIFCYZqCmrJdcbw&sa=X&ved=2ahUKEwi91qLU3P70AhWJjqQKHcdQAzMQgIoDKAF6BAgQEAw&biw=2560&bih=1329&dpr=1 

 

Borremans en ik zelfportret foto

Borremans en ik zelfportret olieverf

Borremans en ik olieverf detail

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.
20240204 104216 Klein Uitgelicht

Een homp klei

Supertrots op mijn zelfgemaakte beeld! Vooraf een idee op papier gezet met vogel en mens: vogelmasker en -poten, houding van danseresje van Degas. 
2023 P25 24x30p Small Detail

Gretig groen

Deze week  in de tuin gewerkt. Een plan gemaakt wat ik waar ga zaaien.