Borremans en ik

Een van mijn helden is Michaël Borremans. Ik wam er mee in aanraking op de kunstacademie in België.

Toen we in 2014 een tentoonstelling van hem in BOZAR in Brussel bezochten werd ik betoverd door zijn schilderijen. Een ander universum. Een bezoeker vroeg of ik wilde teruggaan naar een bepaald schilderij. Wat ben ik blij met deze foto! Onlangs heb ik hem nageschilderd en een detail hiervan zie je in de derde afbeelding. Deze vlotte manier van schilderen bevalt me zeer en ik wil graag geloven dat dit me doet denken aan Borremans. Hij schildert vaak mensen in een vreemde situatie, soms nadat hij ze in een bepaalde, zelf bedachte omgeving heeft gezet. Ik vind hem spannend en inspirerend.

Graag wil ik je wijzen op een documentaire die over hem is gemaakt: A knife in the eye: https://www.youtube.com/watch?v=dhhUmwmlMtc\

je kunt hem vinden op instagram of kijk op deze link naar zijn schilderijen:  https://www.google.com/search?sxsrf=AOaemvICXc_hBeYPY9RbpC5Ph4030xj85A:1640427501967&q=borremans+afbeeldingen&tbm=isch&chips=q:borremans+afbeeldingen,online_chips:paintings:40VULqfksII%3D&usg=AI4_-kQjuWaCqzCvmAfVIFCYZqCmrJdcbw&sa=X&ved=2ahUKEwi91qLU3P70AhWJjqQKHcdQAzMQgIoDKAF6BAgQEAw&biw=2560&bih=1329&dpr=1 

 

Borremans en ik zelfportret foto

Borremans en ik zelfportret olieverf

Borremans en ik olieverf detail

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2016-M14-24x30Pher (4)helemaal

De V van Vrij

Vrijer gaan schilderen is een proces. Loslaten van realiteit, vorm en kleur.
2019-MP15-60x80 (5) 400x400

Eva

Het kleurenpalet van de kostuums van mijn dochters balletvoorstelling vond ik zo prachtig dat ik dit wilde gebruiken voor een portret. Zacht lila, oranjerood, oudroze, leverkleur, beigebruin, gebroken wit, zalmroze, muisgrijs.
142 (2) 400x400

Man en paard

Op mijn ezel was ik tijdens een heel prettige schilderweek een oude vakantiefoto aan het naschilderen. Een Hongaarse herder met zijn paard in de poesta.