Breekbaar

Met een paletmes op MDF krassen levert een onverwacht resultaat op. De niet helemaal controleerbare lijn maakt het geheel teder en aandoenlijk.

De gevonden dode waterjuffer heb ik eerst vanuit verschillende hoeken gefotografeerd. Deze sprak mij het meest aan. Eerst heb ik op een voorbewerkt paneel MDF een donkere ondergrond laten drogen. Daaroverheen de lichtere kleur die vervolgens deels is weggekrast en -geveegd. Niet eens een horizon. De enige referentie aan ruimte is haar schaduw. De oorspronkelijke lichtgevend blauwe kleur is verdwenen.

De sneeuwklokjes waren eerst in te harde kleuren geschilderd, iets wat ik niet vond passen bij de tere voorstelling. Het knalgroen is hier en daar nog een beetje zichtbaar. Half dekkende zinkwitte verf heb ik verdund met shellsol en liquin zodat de verf vloeibaarder en vetter wordt. Met een grove kwast heb ik hiermee het hele oppervlak beschilderd. Na het inkrassen ontstaat een ijzige schoonheid. Wit uit de tube heb ik eerst gemengd met een andere kleur, anders krijg je het effect dat er overal sneeuw ligt en dat is hier niet de bedoeling, ondanks dat het om sneeuwklokjes gaat.

Ze zeggen dat het voorjaar gaat worden.

libelle lantaarntje ingekrast met paletmes sneeuwklokjes ingekrast met paletmes

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer