De Basis

Nu even serieus. Een technisch verhaal.

Graag werk ik op paneeltjes MDF van 24 x 30 cm. Fijn voor een snelle schets en minder imponerend dan een groot doek. Ik laat een plaat van 4 mm dikte op maat zagen. Om de ondergrond geschikt te maken voor acryl- en/of olieverf doe ik het volgende: de achterkant kwast ik in met muurverf tegen eventueel kromtrekken. Rood omdat ik daar nog een grote emmer van heb staan. De voorkant behandel ik in met gesso, een krijtondergrond. Tussendoor opschuren en een tweede laag erover. Kan ook met een roller, maar ik vind het meer losheid geven als je nog iets van de kwaststructuur er onder ziet liggen. Achteraf bleek het formaat handig, omdat dit precies in bestaande baklijsten past. Altijd prettig om er flink wat op voorraad te hebben. MDF schilderpanelen rode muurverf

MDF schilderpanelen met gessso

MDF paneel met tweede laag gesso en kwast

MDF panelen vier bewerkingsstadia

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20231124 141410 Kopiesmall

Rooie en witte radijs

Een plastic zakje met nog enkele radijsjes er in. Een fijn onderwerp om enkele tekeningen van te maken die uit één lange lopende lijn bestaan.
20210402 103526 Uitgelicht

Gevangen in de tijd

Nu ik de vijf foto’s van deze reeks bij elkaar zie, moet ik eerlijk zeggen dat ik de schetsmatige opzetten misschien nog wel het mooiste vind.
Detail Klein

Vier variaties vrouw

Hoe maak je een portret interessant? Fotografisch naschilderen is erg knap, maar spreekt mij minder aan.