Dieper en dieper

Een deel van een foto uit een tijdschrift was aanleiding tot het zoeken naar de meest intense uitdrukking.

In de volgorde zoals ze staan probeer ik steeds losser en vrijer te worden en de uitdrukking te versterken. Of de uitdrukking inderdaad steeds dieper wordt hangt af aan wie je het vraagt, natuurlijk. De vorm van de mond, die bijna overal net iets anders is, bepaalt steeds de net iets andere geluidloze schreeuw. Bij de tweede, derde en vierde afbeelding zie je de bruine vezelige ondergrond van het MDF nog, bij de laatste twee heb ik een paneel gebruikt waar met een paletmes resten verf op gesmeerd zijn. Wat versterkt de uitdrukking het meest: de vorm van de mond, de ondergrond, het kleurgebruik of de manier van schilderen? Ik heb mijn keuze gemaakt.

blog 10 schreeuwende man met tuig

blog 10 schreeuwende man met wit

blog 10 schreeuwende man met blauw

blog 10 schreeuwende man met wit en blauw

blog 10 schreeuwende man met roze , geel en blauw

blog 10 schreeuwende man met rood, geel en bruin

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer