Dieper en dieper

Een deel van een foto uit een tijdschrift was aanleiding tot het zoeken naar de meest intense uitdrukking.

In de volgorde zoals ze staan probeer ik steeds losser en vrijer te worden en de uitdrukking te versterken. Of de uitdrukking inderdaad steeds dieper wordt hangt af aan wie je het vraagt, natuurlijk. De vorm van de mond, die bijna overal net iets anders is, bepaalt steeds de net iets andere geluidloze schreeuw. Bij de tweede, derde en vierde afbeelding zie je de bruine vezelige ondergrond van het MDF nog, bij de laatste twee heb ik een paneel gebruikt waar met een paletmes resten verf op gesmeerd zijn. Wat versterkt de uitdrukking het meest: de vorm van de mond, de ondergrond, het kleurgebruik of de manier van schilderen? Ik heb mijn keuze gemaakt.

blog 10 schreeuwende man met tuig

blog 10 schreeuwende man met wit

blog 10 schreeuwende man met blauw

blog 10 schreeuwende man met wit en blauw

blog 10 schreeuwende man met roze , geel en blauw

blog 10 schreeuwende man met rood, geel en bruin

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.
20240204 104216 Klein Uitgelicht

Een homp klei

Supertrots op mijn zelfgemaakte beeld! Vooraf een idee op papier gezet met vogel en mens: vogelmasker en -poten, houding van danseresje van Degas. 
2023 P25 24x30p Small Detail

Gretig groen

Deze week  in de tuin gewerkt. Een plan gemaakt wat ik waar ga zaaien.