Dieper en dieper

Een deel van een foto uit een tijdschrift was aanleiding tot het zoeken naar de meest intense uitdrukking.

In de volgorde zoals ze staan probeer ik steeds losser en vrijer te worden en de uitdrukking te versterken. Of de uitdrukking inderdaad steeds dieper wordt hangt af aan wie je het vraagt, natuurlijk. De vorm van de mond, die bijna overal net iets anders is, bepaalt steeds de net iets andere geluidloze schreeuw. Bij de tweede, derde en vierde afbeelding zie je de bruine vezelige ondergrond van het MDF nog, bij de laatste twee heb ik een paneel gebruikt waar met een paletmes resten verf op gesmeerd zijn. Wat versterkt de uitdrukking het meest: de vorm van de mond, de ondergrond, het kleurgebruik of de manier van schilderen? Ik heb mijn keuze gemaakt.

blog 10 schreeuwende man met tuig

blog 10 schreeuwende man met wit

blog 10 schreeuwende man met blauw

blog 10 schreeuwende man met wit en blauw

blog 10 schreeuwende man met roze , geel en blauw

blog 10 schreeuwende man met rood, geel en bruin

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.