Dieper en dieper

Een deel van een foto uit een tijdschrift was aanleiding tot het zoeken naar de meest intense uitdrukking.

In de volgorde zoals ze staan probeer ik steeds losser en vrijer te worden en de uitdrukking te versterken. Of de uitdrukking inderdaad steeds dieper wordt hangt af aan wie je het vraagt, natuurlijk. De vorm van de mond, die bijna overal net iets anders is, bepaalt steeds de net iets andere geluidloze schreeuw. Bij de tweede, derde en vierde afbeelding zie je de bruine vezelige ondergrond van het MDF nog, bij de laatste twee heb ik een paneel gebruikt waar met een paletmes resten verf op gesmeerd zijn. Wat versterkt de uitdrukking het meest: de vorm van de mond, de ondergrond, het kleurgebruik of de manier van schilderen? Ik heb mijn keuze gemaakt.

blog 10 schreeuwende man met tuig

blog 10 schreeuwende man met wit

blog 10 schreeuwende man met blauw

blog 10 schreeuwende man met wit en blauw

blog 10 schreeuwende man met roze , geel en blauw

blog 10 schreeuwende man met rood, geel en bruin

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2016-M14-24x30Pher (4)helemaal

De V van Vrij

Vrijer gaan schilderen is een proces. Loslaten van realiteit, vorm en kleur.
2019-MP15-60x80 (5) 400x400

Eva

Het kleurenpalet van de kostuums van mijn dochters balletvoorstelling vond ik zo prachtig dat ik dit wilde gebruiken voor een portret. Zacht lila, oranjerood, oudroze, leverkleur, beigebruin, gebroken wit, zalmroze, muisgrijs.
142 (2) 400x400

Man en paard

Op mijn ezel was ik tijdens een heel prettige schilderweek een oude vakantiefoto aan het naschilderen. Een Hongaarse herder met zijn paard in de poesta.