Een draad katoen

Op het doek of paneel heb ik met behangselplak draden katoen geplakt. Wel of niet leidend in de te maken afbeelding.

De draad is overal even dik en laat dus zien dat het bovenste schilderij het kleinste is. Dit portretje is 13 x 18 cm. De hoofdlijnen heb ik hier met draad aangegeven. Bij de ui ligt dat anders en staan de draden meer op zichzelf.

Het derde schilderij is een abstracte weergave van twee begoniabladeren. De vorm van deze bladeren is om de katoenen draden heen geschilderd. Het vrouwenportret is geschilderd op draden die juist in de vorm van de begoniabladeren liggen. Op deze manier zijn de laatste twee aan elkaar gelinkt, hoe verschillend ze dan ook zijn.

blog 5 een draad katoen portret man olieverf

blog 5 een draad katoen ui  met loof olieverf

blog 5 een draad katoen begoniablad gestileerd olieverf

blog 5 een draad katoen portret vrouw olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer