Een draad katoen

Op het doek of paneel heb ik met behangselplak draden katoen geplakt. Wel of niet leidend in de te maken afbeelding.

De draad is overal even dik en laat dus zien dat het bovenste schilderij het kleinste is. Dit portretje is 13 x 18 cm. De hoofdlijnen heb ik hier met draad aangegeven. Bij de ui ligt dat anders en staan de draden meer op zichzelf.

Het derde schilderij is een abstracte weergave van twee begoniabladeren. De vorm van deze bladeren is om de katoenen draden heen geschilderd. Het vrouwenportret is geschilderd op draden die juist in de vorm van de begoniabladeren liggen. Op deze manier zijn de laatste twee aan elkaar gelinkt, hoe verschillend ze dan ook zijn.

blog 5 een draad katoen portret man olieverf

blog 5 een draad katoen ui  met loof olieverf

blog 5 een draad katoen begoniablad gestileerd olieverf

blog 5 een draad katoen portret vrouw olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.