Feestje!

In mijn tuin heb ik parkiettulpen gefotografeerd. Ik houd van de grillige vorm en intense kleuren.

Ik had natuurlijk buiten kunnen gaan schilderen, dat is trouwens wel iets wat ik meer zou kunnen doen. Omdat het lastig is standpunt en belichting van een enkele tulp vanuit een lastige positie vast te houden, ben ik dan toch maar uitgegaan van de foto en ben ik binnen gaan schilderen. Ik heb geen kleurenprinter, dus print de foto’s in zwart-wit. Wat in eerste instantie hierdoor een beperking leek, is eigenlijk een voordeel: ik zie nu beter wat licht en donker is èn ik word niet afgeleid door de originele kleuren waardoor ik meer de vrije hand in kleurkeuze heb. In dit geval echter waren in zwart-wit de schaduwen en de vorm moeilijk van elkaar te onderscheiden en heb ik de kleurenfoto op de iPad gebruikt als hulpmiddel om houvast te hebben aan de vorm van de bladeren. In deze volgorde van herkenbaar naar abstract.

Het schilderen voelde als een feestje!

blog 5 olieverf veelkleurige tulp van opzijblog 5 olieverf parkiet tulp grootblog 5 olieverf tulp van opzij met bladblog 5 olieverf tulp van boven groene achtergrond

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.