Feestje!

In mijn tuin heb ik parkiettulpen gefotografeerd. Ik houd van de grillige vorm en intense kleuren.

Ik had natuurlijk buiten kunnen gaan schilderen, dat is trouwens wel iets wat ik meer zou kunnen doen. Omdat het lastig is standpunt en belichting van een enkele tulp vanuit een lastige positie vast te houden, ben ik dan toch maar uitgegaan van de foto en ben ik binnen gaan schilderen. Ik heb geen kleurenprinter, dus print de foto’s in zwart-wit. Wat in eerste instantie hierdoor een beperking leek, is eigenlijk een voordeel: ik zie nu beter wat licht en donker is èn ik word niet afgeleid door de originele kleuren waardoor ik meer de vrije hand in kleurkeuze heb. In dit geval echter waren in zwart-wit de schaduwen en de vorm moeilijk van elkaar te onderscheiden en heb ik de kleurenfoto op de iPad gebruikt als hulpmiddel om houvast te hebben aan de vorm van de bladeren. In deze volgorde van herkenbaar naar abstract.

Het schilderen voelde als een feestje!

blog 5 olieverf veelkleurige tulp van opzijblog 5 olieverf parkiet tulp grootblog 5 olieverf tulp van opzij met bladblog 5 olieverf tulp van boven groene achtergrond

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2016-M14-24x30Pher (4)helemaal

De V van Vrij

Vrijer gaan schilderen is een proces. Loslaten van realiteit, vorm en kleur.
2019-MP15-60x80 (5) 400x400

Eva

Het kleurenpalet van de kostuums van mijn dochters balletvoorstelling vond ik zo prachtig dat ik dit wilde gebruiken voor een portret. Zacht lila, oranjerood, oudroze, leverkleur, beigebruin, gebroken wit, zalmroze, muisgrijs.
142 (2) 400x400

Man en paard

Op mijn ezel was ik tijdens een heel prettige schilderweek een oude vakantiefoto aan het naschilderen. Een Hongaarse herder met zijn paard in de poesta.