Feestje!

In mijn tuin heb ik parkiettulpen gefotografeerd. Ik houd van de grillige vorm en intense kleuren.

Ik had natuurlijk buiten kunnen gaan schilderen, dat is trouwens wel iets wat ik meer zou kunnen doen. Omdat het lastig is standpunt en belichting van een enkele tulp vanuit een lastige positie vast te houden, ben ik dan toch maar uitgegaan van de foto en ben ik binnen gaan schilderen. Ik heb geen kleurenprinter, dus print de foto’s in zwart-wit. Wat in eerste instantie hierdoor een beperking leek, is eigenlijk een voordeel: ik zie nu beter wat licht en donker is èn ik word niet afgeleid door de originele kleuren waardoor ik meer de vrije hand in kleurkeuze heb. In dit geval echter waren in zwart-wit de schaduwen en de vorm moeilijk van elkaar te onderscheiden en heb ik de kleurenfoto op de iPad gebruikt als hulpmiddel om houvast te hebben aan de vorm van de bladeren. In deze volgorde van herkenbaar naar abstract.

Het schilderen voelde als een feestje!

blog 5 olieverf veelkleurige tulp van opzijblog 5 olieverf parkiet tulp grootblog 5 olieverf tulp van opzij met bladblog 5 olieverf tulp van boven groene achtergrond

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2023 P25 24x30p Small Detail

Gretig groen

Deze week  in de tuin gewerkt. Een plan gemaakt wat ik waar ga zaaien.
2022 Mp7 30x40small Kleine Uitsnede

Peaky Blinders

Waar wil ik dat de aandacht naar toe gaat in een schilderij? Bij de eerste opzet is een pistool te zien.
2023 H24 60x80 (4)detail2

aap noot mies

Minder willen naschilderen. Zoeken naar een andere weg. Af en toe heel iets anders. Het is alsof je een nieuwe taal bedenkt, de woorden moet leren schrijven, zinnen moet leren maken èn deze wilt uitspreken.