Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.

Tijdens een opdracht op de kunstacademie Arendonk was het lokaal ingericht met van alles dat je als inspiratie kon gebruiken bij het schilderen. Een afbeelding van Disney’s sneeuwwitje op de muur sprak me aan. Heel zoet, maar (gelukkig) ook wat smoezelig. Uitgeknipt, opgeplakt en bevlekt met wasco en verf. Na ongeveer drie kwartier schilderen keek ik min of meer verbaasd naar het resultaat. Dit was wezenlijk anders dan ik tot nu toe schilderde, niet natuurgetrouw maar intuïtief. De een zal het geklieder vinden, maar ik wist dat er iets bijzonders was gebeurd. Nog steeds vind ik het lastig om het origineel los te laten, terwijl ik dat wel veel meer zou willen. Dat is wel een dingetje. Door de witte stippen en de kleur rood heeft het schilderij voor mij iets winters. Hij hangt nu nog even in mijn huiskamer.

orig sneeuwitje medium

olieverfschilderij sneeuwwitje intuïtief

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.
20240204 104216 Klein Uitgelicht

Een homp klei

Supertrots op mijn zelfgemaakte beeld! Vooraf een idee op papier gezet met vogel en mens: vogelmasker en -poten, houding van danseresje van Degas. 
2023 P25 24x30p Small Detail

Gretig groen

Deze week  in de tuin gewerkt. Een plan gemaakt wat ik waar ga zaaien.