Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.

Tijdens een opdracht op de kunstacademie Arendonk was het lokaal ingericht met van alles dat je als inspiratie kon gebruiken bij het schilderen. Een afbeelding van Disney’s sneeuwwitje op de muur sprak me aan. Heel zoet, maar (gelukkig) ook wat smoezelig. Uitgeknipt, opgeplakt en bevlekt met wasco en verf. Na ongeveer drie kwartier schilderen keek ik min of meer verbaasd naar het resultaat. Dit was wezenlijk anders dan ik tot nu toe schilderde, niet natuurgetrouw maar intuïtief. De een zal het geklieder vinden, maar ik wist dat er iets bijzonders was gebeurd. Nog steeds vind ik het lastig om het origineel los te laten, terwijl ik dat wel veel meer zou willen. Dat is wel een dingetje. Door de witte stippen en de kleur rood heeft het schilderij voor mij iets winters. Hij hangt nu nog even in mijn huiskamer.

orig sneeuwitje medium

olieverfschilderij sneeuwwitje intuïtief

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer
P1310475 (3)

Vijftien

Één enkele portretfoto als uitgangspunt.