Het ene pootje is langer

Rondom huis liggen wel eens vogels omdat ze tegen het raam gevlogen zijn of omdat er een snelle kat in de buurt was. Soms vliegen ze na een tijdje weg, soms niet. In het laatste geval fotografeer ze in vanuit verschillende gezichtshoeken, want ze zijn dan gewillig materiaal.

De allereerste schets van de zanglijster in hemelsblauw is nog goed te zien. Ik vind het een mooie zweem om de vorm geven. Bij de vink is de streepjescode van het MDF rechtsonder nog gedeeltelijk zichtbaar.  Het niet goed weg kunnen halen van de streepjescode is achteraf geen probleem, want dit maakt het geheel achteraf juist iets speelser. De bonte specht is waarschijnlijk uit de dakgoot gewaaid nadat hij daar een tijdje gelegen had, want die was van binnen half vergaan.  De twee groene bolletjes in zijn ingewanden zijn daar getuige van.

blog 2 dode zanglijster met tralies  olieverf

blog 2 dode vink met gele achtergrond olieverf

blog 3 dode specht met grijze achtergrond olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.