Het ene pootje is langer

Rondom huis liggen wel eens vogels omdat ze tegen het raam gevlogen zijn of omdat er een snelle kat in de buurt was. Soms vliegen ze na een tijdje weg, soms niet. In het laatste geval fotografeer ze in vanuit verschillende gezichtshoeken, want ze zijn dan gewillig materiaal.

De allereerste schets van de zanglijster in hemelsblauw is nog goed te zien. Ik vind het een mooie zweem om de vorm geven. Bij de vink is de streepjescode van het MDF rechtsonder nog gedeeltelijk zichtbaar.  Het niet goed weg kunnen halen van de streepjescode is achteraf geen probleem, want dit maakt het geheel achteraf juist iets speelser. De bonte specht is waarschijnlijk uit de dakgoot gewaaid nadat hij daar een tijdje gelegen had, want die was van binnen half vergaan.  De twee groene bolletjes in zijn ingewanden zijn daar getuige van.

blog 2 dode zanglijster met tralies  olieverf

blog 2 dode vink met gele achtergrond olieverf

blog 3 dode specht met grijze achtergrond olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer