Het ene pootje is langer

Rondom huis liggen wel eens vogels omdat ze tegen het raam gevlogen zijn of omdat er een snelle kat in de buurt was. Soms vliegen ze na een tijdje weg, soms niet. In het laatste geval fotografeer ze in vanuit verschillende gezichtshoeken, want ze zijn dan gewillig materiaal.

De allereerste schets van de zanglijster in hemelsblauw is nog goed te zien. Ik vind het een mooie zweem om de vorm geven. Bij de vink is de streepjescode van het MDF rechtsonder nog gedeeltelijk zichtbaar.  Het niet goed weg kunnen halen van de streepjescode is achteraf geen probleem, want dit maakt het geheel achteraf juist iets speelser. De bonte specht is waarschijnlijk uit de dakgoot gewaaid nadat hij daar een tijdje gelegen had, want die was van binnen half vergaan.  De twee groene bolletjes in zijn ingewanden zijn daar getuige van.

blog 2 dode zanglijster met tralies  olieverf

blog 2 dode vink met gele achtergrond olieverf

blog 3 dode specht met grijze achtergrond olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2016-M14-24x30Pher (4)helemaal

De V van Vrij

Vrijer gaan schilderen is een proces. Loslaten van realiteit, vorm en kleur.
2019-MP15-60x80 (5) 400x400

Eva

Het kleurenpalet van de kostuums van mijn dochters balletvoorstelling vond ik zo prachtig dat ik dit wilde gebruiken voor een portret. Zacht lila, oranjerood, oudroze, leverkleur, beigebruin, gebroken wit, zalmroze, muisgrijs.
142 (2) 400x400

Man en paard

Op mijn ezel was ik tijdens een heel prettige schilderweek een oude vakantiefoto aan het naschilderen. Een Hongaarse herder met zijn paard in de poesta.