Het water op!

In een havenstadje ga ik altijd naar de kades toe. Deze boten uit Zuidwest Engeland vertellen waarom.

Het gebruik van doeken waarop al geschilderd is kan goed uitpakken, want de bestaande kleuren en het reliëf kunnen een toevoeging zijn. Bij de eerste twee schilderijen heb ik een gebruikt doek als ondergrond genomen. Of dat een juiste keuze is geweest moet je zelf maar beoordelen. Een andere optie bij het hergebruiken van een doek is om het oppervlak voorzichtig af te schuren en dan egaal te kleuren. Nooit acryl over olieverf, maar andersom kan dan weer wel.  Aan de Drascombe Lugger op het derde werk heb ik heel goede herinneringen, die mag in deze blog dus zeker niet ontbreken. Toen het laatste schilderij bijna af was, vond ik de kleuren niet goed harmoniëren. Ik heb een halve hoeveelheid liquin (zijdeglans medium) en een halve hoeveelheid shellsol (reukloze vervanger van terpentine) gemengd met een lichtgroen/bruine kleur en het hele oppervlak hiermee doorzichtig en voorzichtig overgeschilderd. Vervolgens de lichte delen en de touwen dekkend geschilderd zodat ze meer naar voren komen. Tenslotte de donkere achtergrond nog iets aangezet. Klaar!
blog 9- drie boten in Zuidwest Engeland
blog 9 twee vissersboten in Zuidwest Engeland
blog 9 Drascombe Lugger vooraanzicht
blog 9 scheepswrak in Zuidwest Engeland

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2016-M14-24x30Pher (4)helemaal

De V van Vrij

Vrijer gaan schilderen is een proces. Loslaten van realiteit, vorm en kleur.
2019-MP15-60x80 (5) 400x400

Eva

Het kleurenpalet van de kostuums van mijn dochters balletvoorstelling vond ik zo prachtig dat ik dit wilde gebruiken voor een portret. Zacht lila, oranjerood, oudroze, leverkleur, beigebruin, gebroken wit, zalmroze, muisgrijs.
142 (2) 400x400

Man en paard

Op mijn ezel was ik tijdens een heel prettige schilderweek een oude vakantiefoto aan het naschilderen. Een Hongaarse herder met zijn paard in de poesta.