Het water op!

In een havenstadje ga ik altijd naar de kades toe. Deze boten uit Zuidwest Engeland vertellen waarom.

Het gebruik van doeken waarop al geschilderd is kan goed uitpakken, want de bestaande kleuren en het reliëf kunnen een toevoeging zijn. Bij de eerste twee schilderijen heb ik een gebruikt doek als ondergrond genomen. Of dat een juiste keuze is geweest moet je zelf maar beoordelen. Een andere optie bij het hergebruiken van een doek is om het oppervlak voorzichtig af te schuren en dan egaal te kleuren. Nooit acryl over olieverf, maar andersom kan dan weer wel.  Aan de Drascombe Lugger op het derde werk heb ik heel goede herinneringen, die mag in deze blog dus zeker niet ontbreken. Toen het laatste schilderij bijna af was, vond ik de kleuren niet goed harmoniëren. Ik heb een halve hoeveelheid liquin (zijdeglans medium) en een halve hoeveelheid shellsol (reukloze vervanger van terpentine) gemengd met een lichtgroen/bruine kleur en het hele oppervlak hiermee doorzichtig en voorzichtig overgeschilderd. Vervolgens de lichte delen en de touwen dekkend geschilderd zodat ze meer naar voren komen. Tenslotte de donkere achtergrond nog iets aangezet. Klaar!
blog 9- drie boten in Zuidwest Engeland
blog 9 twee vissersboten in Zuidwest Engeland
blog 9 Drascombe Lugger vooraanzicht
blog 9 scheepswrak in Zuidwest Engeland

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer