High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
Omdat ik nu niet echt selectief ben kan ik alles aanpakken waar ik zin in heb. Natuurlijk wordt de keuze bepaald door wat me raakt, maar hoe ik het schilder hangt af van ondergrond, formaat doek, penselen en mijn stemming.  Ik schilder vaak spontaan en op gevoel en zie wel welke weg mijn penseel wil bewandelen. Nadeel van een vooropgezette keuze met beperkingen is dat er misschien weinig ruimte meer over blijft om maar wat uit te proberen. Gewoon eens kijken wat het wordt. Dat het dan een ratjetoe wordt kan dan gebeuren. De vraag is of dat dan erg is. Misschien is mijn keuze van onderwerpen en uitsnede van het beeld al genoeg om toch een eenheid te scheppen binnen al het werk. Heeft mijn werk een bepaald handschrift waaraan je kunt zien dat het van mij is? Kun je dit omschrijven in een paar woorden? Ik ben benieuwd naar je reactie!

Op een paneeltje heb ik het bovenaanzicht van een, overigens heerlijke, high tea gemaakt. Door de harde ondergrond is het makkelijk om met een paletmes lijnen in de witte verf te krassen. De witte lijnen op de theepot geven de illusie van glimmend glazuur. Deze theepot vind je trouwens in het tweede schilderij. Het laatste werk is een studie van een deel van een schilderij van Wayne Thiebaud. Ik wilde graag leren hoe je gebak zo smakelijk kunt schilderen dat je het op wilt eten.

olieverf high tea bovenaanzicht paletmes

olieverf theepot glazuur

olieverf studie wayne thiebaud gebak

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.
20210121_100036 kwast middel (2) klein vierkant

Roze er over

Het schilderij dat ik gebruikt heb als basis voor de poster voor mijn expositie in de kerktoren van Venray heb ik toevallig in verschillende stadia van opbouw gefotografeerd . Je hebt overigens nog tot eind oktober de mogelijkheid de expositie te bezoeken.