Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.

De Latijnse naam Lunaria annua verwijst overigens ook naar de maan. Deze verwilderde tuinplant is twee keer per jaar prachtig: in het voorjaar paarse bloemen en in de herfst nog mooier als de omhulsels van de vrucht vallen en een dun metaalkleurig vliesje met zaden overblijft. De naam Judaspenning verwijst naar deze peulen omdat ze doen denken aan de zilveren munten waarmee Judas voor zijn verraad van Jezus zou zijn beloond.

Het maken van een foto met zonlicht er op was best lastig. Je kunt zien dat ik rechtshandig ben. Met een wasknijper die toch op de vensterbank lag was de foto gemakkelijker te maken.

In beide schilderijen wordt de lichtweerkaatsing weergegeven, het lijkt net een lampionnetje. Kunnen we goed gebruiken deze tijd van het jaar.

 

olieverfschilderij judaspenning vrucht hand

olieverfschilderij judaspenning wasknijper vrucht

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
20210121_100036 kwast middel (2) klein vierkant

Roze er over

Het schilderij dat ik gebruikt heb als basis voor de poster voor mijn expositie in de kerktoren van Venray heb ik toevallig in verschillende stadia van opbouw gefotografeerd . Je hebt overigens nog tot eind oktober de mogelijkheid de expositie te bezoeken.