Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.

De Latijnse naam Lunaria annua verwijst overigens ook naar de maan. Deze verwilderde tuinplant is twee keer per jaar prachtig: in het voorjaar paarse bloemen en in de herfst nog mooier als de omhulsels van de vrucht vallen en een dun metaalkleurig vliesje met zaden overblijft. De naam Judaspenning verwijst naar deze peulen omdat ze doen denken aan de zilveren munten waarmee Judas voor zijn verraad van Jezus zou zijn beloond.

Het maken van een foto met zonlicht er op was best lastig. Je kunt zien dat ik rechtshandig ben. Met een wasknijper die toch op de vensterbank lag was de foto gemakkelijker te maken.

In beide schilderijen wordt de lichtweerkaatsing weergegeven, het lijkt net een lampionnetje. Kunnen we goed gebruiken deze tijd van het jaar.

 

olieverfschilderij judaspenning vrucht hand

olieverfschilderij judaspenning wasknijper vrucht

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni

Eleonora Duse

Via de National Trust heb ik de naam kunnen achterhalen van de vrouw die ik geschilderd heb: Eleonora Duse. Foto’s zien of meer weten over haar leven en werk?
Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni Detail

So what?

Die blik. In de hal van het huis van de Victoriaanse actrice Ellen Terry in het Engelse Kent hing een foto van deze jonge vrouw. Haar naam is Eleonora Duse, een Italiaans actrice.
2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.