Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.

De Latijnse naam Lunaria annua verwijst overigens ook naar de maan. Deze verwilderde tuinplant is twee keer per jaar prachtig: in het voorjaar paarse bloemen en in de herfst nog mooier als de omhulsels van de vrucht vallen en een dun metaalkleurig vliesje met zaden overblijft. De naam Judaspenning verwijst naar deze peulen omdat ze doen denken aan de zilveren munten waarmee Judas voor zijn verraad van Jezus zou zijn beloond.

Het maken van een foto met zonlicht er op was best lastig. Je kunt zien dat ik rechtshandig ben. Met een wasknijper die toch op de vensterbank lag was de foto gemakkelijker te maken.

In beide schilderijen wordt de lichtweerkaatsing weergegeven, het lijkt net een lampionnetje. Kunnen we goed gebruiken deze tijd van het jaar.

 

olieverfschilderij judaspenning vrucht hand

olieverfschilderij judaspenning wasknijper vrucht

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer