Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.

De Latijnse naam Lunaria annua verwijst overigens ook naar de maan. Deze verwilderde tuinplant is twee keer per jaar prachtig: in het voorjaar paarse bloemen en in de herfst nog mooier als de omhulsels van de vrucht vallen en een dun metaalkleurig vliesje met zaden overblijft. De naam Judaspenning verwijst naar deze peulen omdat ze doen denken aan de zilveren munten waarmee Judas voor zijn verraad van Jezus zou zijn beloond.

Het maken van een foto met zonlicht er op was best lastig. Je kunt zien dat ik rechtshandig ben. Met een wasknijper die toch op de vensterbank lag was de foto gemakkelijker te maken.

In beide schilderijen wordt de lichtweerkaatsing weergegeven, het lijkt net een lampionnetje. Kunnen we goed gebruiken deze tijd van het jaar.

 

olieverfschilderij judaspenning vrucht hand

olieverfschilderij judaspenning wasknijper vrucht

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2016-M14-24x30Pher (4)helemaal

De V van Vrij

Vrijer gaan schilderen is een proces. Loslaten van realiteit, vorm en kleur.
2019-MP15-60x80 (5) 400x400

Eva

Het kleurenpalet van de kostuums van mijn dochters balletvoorstelling vond ik zo prachtig dat ik dit wilde gebruiken voor een portret. Zacht lila, oranjerood, oudroze, leverkleur, beigebruin, gebroken wit, zalmroze, muisgrijs.
142 (2) 400x400

Man en paard

Op mijn ezel was ik tijdens een heel prettige schilderweek een oude vakantiefoto aan het naschilderen. Een Hongaarse herder met zijn paard in de poesta.