Kijkdoos

Een verrassende manier van werken is zelf het onderwerp in elkaar te knutselen dat je gaat schilderen. Met een kartonnen doos, schaar, zilverpapier, lintje, rietjes en een tak schep je je eigen wereld.

Daarna een lamp richten vanuit een spannende positie en met een camera vanuit verschillende hoeken wat kiekjes maken. Deze worden vervolgens gebruikt als basis. Voor het onderste schilderij heb ik twee verschillende foto’s tegen elkaar aan gelegd waardoor het een afwijkende maat heeft van 40 x 100 cm. Met zoveel informatie zou je deze kijkdoos nu wel zelf kunnen nabouwen, toch?

foto kijkdoos met beker en bessen

kijkdoos beker met bessen olieverf

kijkdoos beker oranje lint olieverf

kijkdoos raffia met bessen olieverf

kijkdoos dubbel olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni

Eleonora Duse

Via de National Trust heb ik de naam kunnen achterhalen van de vrouw die ik geschilderd heb: Eleonora Duse. Foto’s zien of meer weten over haar leven en werk?
Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni Detail

So what?

Die blik. In de hal van het huis van de Victoriaanse actrice Ellen Terry in het Engelse Kent hing een foto van deze jonge vrouw. Haar naam is Eleonora Duse, een Italiaans actrice.
2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.