Kijkdoos

Een verrassende manier van werken is zelf het onderwerp in elkaar te knutselen dat je gaat schilderen. Met een kartonnen doos, schaar, zilverpapier, lintje, rietjes en een tak schep je je eigen wereld.

Daarna een lamp richten vanuit een spannende positie en met een camera vanuit verschillende hoeken wat kiekjes maken. Deze worden vervolgens gebruikt als basis. Voor het onderste schilderij heb ik twee verschillende foto’s tegen elkaar aan gelegd waardoor het een afwijkende maat heeft van 40 x 100 cm. Met zoveel informatie zou je deze kijkdoos nu wel zelf kunnen nabouwen, toch?

foto kijkdoos met beker en bessen

kijkdoos beker met bessen olieverf

kijkdoos beker oranje lint olieverf

kijkdoos raffia met bessen olieverf

kijkdoos dubbel olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer