Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.

Nadat deze goed was gedroogd heb ik de kikker in een paar snelle streken opgezet. Hij lijkt in het heldere water te zweven. De pad die ik ooit in de huiskamer aantrof heb ik gevangen met een glas er over. Natuurlijk eerst wat foto’s gemaakt. Karton er onder geschoven en daarna weer in de tuin losgelaten. Zo doe ik het trouwens ook met spinnen. En, grote verrassing, met de salamander die ik in de hal vond.

2020 D4 24x30p Zachterlaatste

2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni

Eleonora Duse

Via de National Trust heb ik de naam kunnen achterhalen van de vrouw die ik geschilderd heb: Eleonora Duse. Foto’s zien of meer weten over haar leven en werk?
Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni Detail

So what?

Die blik. In de hal van het huis van de Victoriaanse actrice Ellen Terry in het Engelse Kent hing een foto van deze jonge vrouw. Haar naam is Eleonora Duse, een Italiaans actrice.
20240204 104216 Klein Uitgelicht

Een homp klei

Supertrots op mijn zelfgemaakte beeld! Vooraf een idee op papier gezet met vogel en mens: vogelmasker en -poten, houding van danseresje van Degas.