Lichte lente

Een online-uitdaging om buiten bloemen te schilderen leek me een goede reden om op een zachte lentedag met de ezel aan de hand naar buiten te gaan.

Een kerstroos of Helleborus uit de tuin en een lelie en tulp uit de huiskamer wilden wel model staan. Het is even improviseren om de bloem op de juiste ooghoogte te krijgen. Omdat de zon zich steeds verplaatst doen de highlights op de bloemen en op het glas dat ook. Dit is behoorlijk dynamischer dan binnen schilderen zonder rechtstreeks zonlicht. Tegen de tijd dat het schilderij af is, klopt de lichtval al niet meer. Voor de schaduwen geldt natuurlijk hetzelfde. De drie bloemen zijn geschilderd op paneeltjes van 24 x 30 cm. Het ontluikende roze van de lelie beloofde veel. Ook om deze reden vind ik deze bloem in knop mooier dan geopend.

kerstroos paars helleborus olieverf paneel

lelie wit olieverf paneel vaas

paarse tulp olieverf op paneel

schilderen in de tuin tulp palet foto

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.