Lichte lente

Een online-uitdaging om buiten bloemen te schilderen leek me een goede reden om op een zachte lentedag met de ezel aan de hand naar buiten te gaan.

Een kerstroos of Helleborus uit de tuin en een lelie en tulp uit de huiskamer wilden wel model staan. Het is even improviseren om de bloem op de juiste ooghoogte te krijgen. Omdat de zon zich steeds verplaatst doen de highlights op de bloemen en op het glas dat ook. Dit is behoorlijk dynamischer dan binnen schilderen zonder rechtstreeks zonlicht. Tegen de tijd dat het schilderij af is, klopt de lichtval al niet meer. Voor de schaduwen geldt natuurlijk hetzelfde. De drie bloemen zijn geschilderd op paneeltjes van 24 x 30 cm. Het ontluikende roze van de lelie beloofde veel. Ook om deze reden vind ik deze bloem in knop mooier dan geopend.

kerstroos paars helleborus olieverf paneel

lelie wit olieverf paneel vaas

paarse tulp olieverf op paneel

schilderen in de tuin tulp palet foto

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2016-M14-24x30Pher (4)helemaal

De V van Vrij

Vrijer gaan schilderen is een proces. Loslaten van realiteit, vorm en kleur.
2019-MP15-60x80 (5) 400x400

Eva

Het kleurenpalet van de kostuums van mijn dochters balletvoorstelling vond ik zo prachtig dat ik dit wilde gebruiken voor een portret. Zacht lila, oranjerood, oudroze, leverkleur, beigebruin, gebroken wit, zalmroze, muisgrijs.
142 (2) 400x400

Man en paard

Op mijn ezel was ik tijdens een heel prettige schilderweek een oude vakantiefoto aan het naschilderen. Een Hongaarse herder met zijn paard in de poesta.