Lichte lente

Een online-uitdaging om buiten bloemen te schilderen leek me een goede reden om op een zachte lentedag met de ezel aan de hand naar buiten te gaan.

Een kerstroos of Helleborus uit de tuin en een lelie en tulp uit de huiskamer wilden wel model staan. Het is even improviseren om de bloem op de juiste ooghoogte te krijgen. Omdat de zon zich steeds verplaatst doen de highlights op de bloemen en op het glas dat ook. Dit is behoorlijk dynamischer dan binnen schilderen zonder rechtstreeks zonlicht. Tegen de tijd dat het schilderij af is, klopt de lichtval al niet meer. Voor de schaduwen geldt natuurlijk hetzelfde. De drie bloemen zijn geschilderd op paneeltjes van 24 x 30 cm. Het ontluikende roze van de lelie beloofde veel. Ook om deze reden vind ik deze bloem in knop mooier dan geopend.

kerstroos paars helleborus olieverf paneel

lelie wit olieverf paneel vaas

paarse tulp olieverf op paneel

schilderen in de tuin tulp palet foto

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer