Man en paard

Op mijn ezel was ik tijdens een heel prettige schilderweek een oude vakantiefoto aan het naschilderen. Een Hongaarse herder met zijn paard in de poesta.

Links een bordenrek van IKEA waarin de paneeltjes drogen. Rechts mijn palet op een uitvouwbaar onderstel, mijn penselen in een van theedoeken gemaakt etui en een gereedschapsbak voor de tubes olieverf. De stoel gebruik ik eigenlijk nooit meer tijdens het schilderen omdat ik staand makkelijker afstand neem om het werk te bekijken.

opstelling buiten schilderen met ezel

schets opzet voor portret man en paard

buiten schilderen met foto en doek

olieverf portret man met paard

silhouet olieverf op paneel man met paard

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2016-M14-24x30Pher (4)helemaal

De V van Vrij

Vrijer gaan schilderen is een proces. Loslaten van realiteit, vorm en kleur.
2019-MP15-60x80 (5) 400x400

Eva

Het kleurenpalet van de kostuums van mijn dochters balletvoorstelling vond ik zo prachtig dat ik dit wilde gebruiken voor een portret. Zacht lila, oranjerood, oudroze, leverkleur, beigebruin, gebroken wit, zalmroze, muisgrijs.
2021-M42-24x30P (5)

Hot

Bijbehorend tafereel was niet te zien in mijn achtertuin, maar in een documentaire over de schilder David Hockney.