Maria

Sommige onderwerpen lenen zich voor een bepaald moment in het jaar. Meimaand, Mariamaand. Een geliefd Mariabeeldje dat vroeger in mijn ouderlijk stond heb ik gebruikt als inspiratie.

Vanuit verschillende hoeken heb ik het gefotografeerd. Uiteindelijk de keus gemaakt om drie posities samen te voegen.  De twee schilderijen die hierop gebaseerd zijn hebben ieder hun eigen sfeer. Hoe je deze het best kunt omschrijven ga ik niet voor je invullen. Bekend is dat je bij het natekenen van iets pas goed gaat kijken hoe het er uit ziet. Zo ook hier: pas bij het maken van het schilderij viel me op dat de handjes van het kindje Jezus ontbraken. Hoeveel jaar dat al het geval is kan ik niet zeggen. Wel gekeken, maar niet gezien.

maria met jezus frontaal beeld

drie maria met kind olieverf glasinlood

drie maria met kind olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2016-M14-24x30Pher (4)helemaal

De V van Vrij

Vrijer gaan schilderen is een proces. Loslaten van realiteit, vorm en kleur.
2019-MP15-60x80 (5) 400x400

Eva

Het kleurenpalet van de kostuums van mijn dochters balletvoorstelling vond ik zo prachtig dat ik dit wilde gebruiken voor een portret. Zacht lila, oranjerood, oudroze, leverkleur, beigebruin, gebroken wit, zalmroze, muisgrijs.
142 (2) 400x400

Man en paard

Op mijn ezel was ik tijdens een heel prettige schilderweek een oude vakantiefoto aan het naschilderen. Een Hongaarse herder met zijn paard in de poesta.