Maria

Sommige onderwerpen lenen zich voor een bepaald moment in het jaar. Meimaand, Mariamaand. Een geliefd Mariabeeldje dat vroeger in mijn ouderlijk stond heb ik gebruikt als inspiratie.

Vanuit verschillende hoeken heb ik het gefotografeerd. Uiteindelijk de keus gemaakt om drie posities samen te voegen.  De twee schilderijen die hierop gebaseerd zijn hebben ieder hun eigen sfeer. Hoe je deze het best kunt omschrijven ga ik niet voor je invullen. Bekend is dat je bij het natekenen van iets pas goed gaat kijken hoe het er uit ziet. Zo ook hier: pas bij het maken van het schilderij viel me op dat de handjes van het kindje Jezus ontbraken. Hoeveel jaar dat al het geval is kan ik niet zeggen. Wel gekeken, maar niet gezien.

maria met jezus frontaal beeld

drie maria met kind olieverf glasinlood

drie maria met kind olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.