Maria

Sommige onderwerpen lenen zich voor een bepaald moment in het jaar. Meimaand, Mariamaand. Een geliefd Mariabeeldje dat vroeger in mijn ouderlijk stond heb ik gebruikt als inspiratie.

Vanuit verschillende hoeken heb ik het gefotografeerd. Uiteindelijk de keus gemaakt om drie posities samen te voegen.  De twee schilderijen die hierop gebaseerd zijn hebben ieder hun eigen sfeer. Hoe je deze het best kunt omschrijven ga ik niet voor je invullen. Bekend is dat je bij het natekenen van iets pas goed gaat kijken hoe het er uit ziet. Zo ook hier: pas bij het maken van het schilderij viel me op dat de handjes van het kindje Jezus ontbraken. Hoeveel jaar dat al het geval is kan ik niet zeggen. Wel gekeken, maar niet gezien.

maria met jezus frontaal beeld

drie maria met kind olieverf glasinlood

drie maria met kind olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer