Maria

Sommige onderwerpen lenen zich voor een bepaald moment in het jaar. Meimaand, Mariamaand. Een geliefd Mariabeeldje dat vroeger in mijn ouderlijk stond heb ik gebruikt als inspiratie.

Vanuit verschillende hoeken heb ik het gefotografeerd. Uiteindelijk de keus gemaakt om drie posities samen te voegen.  De twee schilderijen die hierop gebaseerd zijn hebben ieder hun eigen sfeer. Hoe je deze het best kunt omschrijven ga ik niet voor je invullen. Bekend is dat je bij het natekenen van iets pas goed gaat kijken hoe het er uit ziet. Zo ook hier: pas bij het maken van het schilderij viel me op dat de handjes van het kindje Jezus ontbraken. Hoeveel jaar dat al het geval is kan ik niet zeggen. Wel gekeken, maar niet gezien.

maria met jezus frontaal beeld

drie maria met kind olieverf glasinlood

drie maria met kind olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni

Eleonora Duse

Via de National Trust heb ik de naam kunnen achterhalen van de vrouw die ik geschilderd heb: Eleonora Duse. Foto’s zien of meer weten over haar leven en werk?
Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni Detail

So what?

Die blik. In de hal van het huis van de Victoriaanse actrice Ellen Terry in het Engelse Kent hing een foto van deze jonge vrouw. Haar naam is Eleonora Duse, een Italiaans actrice.
2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.