Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik zag ik dat de ruimte omgetoverd kon worden tot een prachtig atelier. Dat zou geweldig zijn en dat is het ook geworden. Maar wat waren nou precies mijn wensen? Een heel denkproces en uitzoekwerk. Heb je vragen? Laat maar weten!

Licht: via een twee scheve TL-buizen (naar een dakkapel, solartubes en tenslotte) naar ingebouwde daglichtlampen èn nieuwe ramen in bestaande deuren. Fijn om verbinding met buiten te hebben en niet in een dichte doos te staan.

Warmte: van geen verwarming (naar vloerverwarming, radiatoren, infraroodpanelen en tenslotte) naar twee elektrische kacheltjes. De ruimte is nu snel op te warmen en op een minimumtemperatuur in te stellen. Handig met zonnepanelen. De enkelsteensmuur is nu geïsoleerd, net als de buitendeuren.

Vloer: van kaal, koud beton (naar PVC en rubberen puzzelmatten) naar vinyl met dikke stoffen isolerende onderkant.

Plafond: van scheef voor de afwatering naar verlaagd horizontaal om kabels en lampen in te zetten.

Ventilatie: via kieren in de deuren (naar dakventilator en tenslotte) naar ramen met Dauerluft en een opening in muur naar de bijkeuken waar een afzuigpunt van de WTW zit (warmte-terugwin-installatie). Dus geen gat in het dak. En een haak aan de buitendeur om de deur op een kier te zetten bij fijn weer.

Elektriciteit: van enkele stopcontacten naar 3 x 2 en 1 x 5 stopcontacten en een dubbele hotelschakeling aan de voor- en achterkant van de ruimte.

Werkblad: een oude keukenplaat en twee tweedehands kantoorblokken als tafel.

Opbergruimte: voor doeken een rek gemaakt zoals aanwezig in de kunstacademie in Arendonk en een tweedehands mooie teakhouten kast.

Ophangen schilderijen: click-railsysteem van de Gamma en in de fietsenhoek een profiellat waarop paneeltjes kunnen staan.

Ezel en trolley: Mabef type 06 ezel en een keukentrolley Bekväm van IKEA.

Muziek: draagbare bluetooth speaker van Marshall.

En nu aan de slag met schilderen!

verbouwing garage naar atelier isolatie muur

verbouwing garage naar atelier muur en plafond

verbouwing garage naar atelier gipsplaten en stucwerk

verbouwing garage naar atelier lampen

verbouwing garage naar atelier ingericht voordeur

verbouwing garage naar atelier ingericht achterkant

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.
20240204 104216 Klein Uitgelicht

Een homp klei

Supertrots op mijn zelfgemaakte beeld! Vooraf een idee op papier gezet met vogel en mens: vogelmasker en -poten, houding van danseresje van Degas. 
2023 P25 24x30p Small Detail

Gretig groen

Deze week  in de tuin gewerkt. Een plan gemaakt wat ik waar ga zaaien.