Roze er over

Het schilderij dat ik gebruikt heb als basis voor de poster voor mijn expositie in de kerktoren van Venray heb ik toevallig in verschillende stadia van opbouw gefotografeerd . Je hebt overigens nog tot eind oktober de mogelijkheid de expositie te bezoeken. 

De afbeelding is gebaseerd op een still uit de prachtige film Orlando met de door mij bewonderde actrice Tilda Swinton. Als ondergrond heb ik een doek gebruikt dat opgespannen is op een houten frame, afmeting 60 x 80 cm. Met shellsol heb ik de ondergrondkleur verdund, deze met een kwast opgebracht en met een stuk oud T-shirt verdeeld over het doek. Met penseel een eerste schets gezet. Boven het hoofd extra ruimte gelaten zodat ze naar boven kan kijken. Even het doek op de kop gedraaid om te controleren of de proporties kloppen. Meer contrast gemaakt tussen licht en donker. Het gezicht bleek wat te wit ten opzichte van de achtergrond. Door de kleur roze te mengen met gelijke delen liquin en shellsol en dit over het hele schilderij aan te brengen, komen de contrasten en de kleuren dichter bij elkaar. Daarna toch nog wat donkere accenten gezet. De oorbel tenslotte geeft het portret een ander verhaal en een andere uitstraling. Zou jij deze ook toegevoegd hebben?

20210115_111200 (2) omhoog middel opzet

20210115_133209 (2) fasetwee middel

20210121_100036 kwast middel

portretvrouw tilda hoog roze

 

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.