Upside down

Een manier om los te komen van het onderwerp dat je gaat schilderen is door het op zijn kop te zetten. De vorm van bijvoorbeeld een oog is dan minder zoals je een standaardoog zou schilderen of zoals je vindt dat een oog er uit zou moeten zien. Je kijkt nu meer naar de abstracte en meer onherkenbare vorm en meer naar licht en donker.

Tijdens een bezoek aan de Highland Games in Schotland raakte ik aan de praat met deze Schot. Een portretfoto is dan zo gemaakt. De foto heb ik eerst ondersteboven gezet en vervolgens in deze stand nageschilderd op een donkere ondergrond. Zoek naar de verschillen tussen de tweede en derde afbeelding. Toen ik dacht dat het zo ongeveer af was heb ik het schilderij en de foto omgedraaid en een paar details nog aangepast. Overigens vind ik het niet erg als de uitdrukking wat verandert, zolang het gezicht op zichzelf maar geloofwaardig is. Om die reden laat ik meestal niet de afbeelding zien die ik mogelijk gebruikt heb.

blog 8 foto Schot met baret

blog 8 Schot met baret foto op de kop

blog 8 Schot met baret olieverf op de kop

blog 8 Schot met baret rechtop olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:




Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer