Upside down

Een manier om los te komen van het onderwerp dat je gaat schilderen is door het op zijn kop te zetten. De vorm van bijvoorbeeld een oog is dan minder zoals je een standaardoog zou schilderen of zoals je vindt dat een oog er uit zou moeten zien. Je kijkt nu meer naar de abstracte en meer onherkenbare vorm en meer naar licht en donker.

Tijdens een bezoek aan de Highland Games in Schotland raakte ik aan de praat met deze Schot. Een portretfoto is dan zo gemaakt. De foto heb ik eerst ondersteboven gezet en vervolgens in deze stand nageschilderd op een donkere ondergrond. Zoek naar de verschillen tussen de tweede en derde afbeelding. Toen ik dacht dat het zo ongeveer af was heb ik het schilderij en de foto omgedraaid en een paar details nog aangepast. Overigens vind ik het niet erg als de uitdrukking wat verandert, zolang het gezicht op zichzelf maar geloofwaardig is. Om die reden laat ik meestal niet de afbeelding zien die ik mogelijk gebruikt heb.

blog 8 foto Schot met baret

blog 8 Schot met baret foto op de kop

blog 8 Schot met baret olieverf op de kop

blog 8 Schot met baret rechtop olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.