Upside down

Een manier om los te komen van het onderwerp dat je gaat schilderen is door het op zijn kop te zetten. De vorm van bijvoorbeeld een oog is dan minder zoals je een standaardoog zou schilderen of zoals je vindt dat een oog er uit zou moeten zien. Je kijkt nu meer naar de abstracte en meer onherkenbare vorm en meer naar licht en donker.

Tijdens een bezoek aan de Highland Games in Schotland raakte ik aan de praat met deze Schot. Een portretfoto is dan zo gemaakt. De foto heb ik eerst ondersteboven gezet en vervolgens in deze stand nageschilderd op een donkere ondergrond. Zoek naar de verschillen tussen de tweede en derde afbeelding. Toen ik dacht dat het zo ongeveer af was heb ik het schilderij en de foto omgedraaid en een paar details nog aangepast. Overigens vind ik het niet erg als de uitdrukking wat verandert, zolang het gezicht op zichzelf maar geloofwaardig is. Om die reden laat ik meestal niet de afbeelding zien die ik mogelijk gebruikt heb.

blog 8 foto Schot met baret

blog 8 Schot met baret foto op de kop

blog 8 Schot met baret olieverf op de kop

blog 8 Schot met baret rechtop olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni

Eleonora Duse

Via de National Trust heb ik de naam kunnen achterhalen van de vrouw die ik geschilderd heb: Eleonora Duse. Foto’s zien of meer weten over haar leven en werk?
Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni Detail

So what?

Die blik. In de hal van het huis van de Victoriaanse actrice Ellen Terry in het Engelse Kent hing een foto van deze jonge vrouw. Haar naam is Eleonora Duse, een Italiaans actrice.
2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.