Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.

Ik ging er meteen mee aan de slag. Dat de stand van het hoofd veranderde en de vrouw een man werd, maakte niet uit. Het hoofddeksel uiteindelijk slechts deels weergegeven. Nou, vooruit dan, er lijkt een link met Pasen. Luister en kijk op https://youtu.be/ZwVW1ttVhuQ of alleen naar https://youtu.be/39xzdBCA4c0 voor de Matthäus-Passion van J.S. Bach.

tekening oude vrouw van Carpeaux

halverwege olieverfschilderij portret Jezus

schildervakantie olieverfportret Jezus

olieverf portret Jezus

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

ticket (2)

Charley and MORE

Laatst naar museum MORE geweest. Toch nog onverwacht stond ik ineens oog in oog met Charley Toorop.
2016-M20-40x50 (2) mailchimp

Nog lang en gelukkig

Een onderzoek om te zien wat mij overkomt als ik een zelfde schilderij op verschillende formaten maak.
2017-H26-24x30P (30) MChimp

Potjes

Toen ik de kans kreeg om deel te nemen aan een workshop Etsen van het Rembrandthuis kon ik natuurlijk geen nee zeggen.