Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.

Ik ging er meteen mee aan de slag. Dat de stand van het hoofd veranderde en de vrouw een man werd, maakte niet uit. Het hoofddeksel uiteindelijk slechts deels weergegeven. Nou, vooruit dan, er lijkt een link met Pasen. Luister en kijk op https://youtu.be/ZwVW1ttVhuQ of alleen naar https://youtu.be/39xzdBCA4c0 voor de Matthäus-Passion van J.S. Bach.

tekening oude vrouw van Carpeaux

halverwege olieverfschilderij portret Jezus

schildervakantie olieverfportret Jezus

olieverf portret Jezus

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.
20240204 104216 Klein Uitgelicht

Een homp klei

Supertrots op mijn zelfgemaakte beeld! Vooraf een idee op papier gezet met vogel en mens: vogelmasker en -poten, houding van danseresje van Degas. 
2023 P25 24x30p Small Detail

Gretig groen

Deze week  in de tuin gewerkt. Een plan gemaakt wat ik waar ga zaaien.