Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.

Ik ging er meteen mee aan de slag. Dat de stand van het hoofd veranderde en de vrouw een man werd, maakte niet uit. Het hoofddeksel uiteindelijk slechts deels weergegeven. Nou, vooruit dan, er lijkt een link met Pasen. Luister en kijk op https://youtu.be/ZwVW1ttVhuQ of alleen naar https://youtu.be/39xzdBCA4c0 voor de Matthäus-Passion van J.S. Bach.

tekening oude vrouw van Carpeaux

halverwege olieverfschilderij portret Jezus

schildervakantie olieverfportret Jezus

olieverf portret Jezus

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20231124 141410 Kopiesmall

Rooie en witte radijs

Een plastic zakje met nog enkele radijsjes er in. Een fijn onderwerp om enkele tekeningen van te maken die uit één lange lopende lijn bestaan.
20210402 103526 Uitgelicht

Gevangen in de tijd

Nu ik de vijf foto’s van deze reeks bij elkaar zie, moet ik eerlijk zeggen dat ik de schetsmatige opzetten misschien nog wel het mooiste vind.
Detail Klein

Vier variaties vrouw

Hoe maak je een portret interessant? Fotografisch naschilderen is erg knap, maar spreekt mij minder aan.