Vogelvrij

Opgeraapt onder het keukenraam is deze vink aan het bijkomen. Koppie rechtop. Klaar om straks weg te vliegen.

Mooi om daar even een foto van te maken. Wat een kleurenpracht: staalblauw petje, koperen buik en wangen en ik zie voor het eerst zelfs wat olijfgroen tussen zijn vleugels. De kenmerkende witte strepen die je op de vleugels ziet bij het wegvliegen zijn nu in harmonica opgevouwen en niet duidelijk zichtbaar. Het schilderij dat ik maakte viel tegen want de kleuren werkten niet.  Ik heb er toen geen foto van gemaakt, achteraf was dat wel leuk geweest om hier te laten zien. Een radicale ingreep gedaan, met in gedachten dat ik het altijd over kan schilderen als het niets wordt. Ik koos ervoor om de bovenkant van het verenkleed in een van mijn favoriete kleuren te schilderen. Hoewel een niet bestaande vogelsoort, vind ik dit geen bezwaar.

vink in hand vogel foto

vink in hand vogel olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.