Vogelvrij

Opgeraapt onder het keukenraam is deze vink aan het bijkomen. Koppie rechtop. Klaar om straks weg te vliegen.

Mooi om daar even een foto van te maken. Wat een kleurenpracht: staalblauw petje, koperen buik en wangen en ik zie voor het eerst zelfs wat olijfgroen tussen zijn vleugels. De kenmerkende witte strepen die je op de vleugels ziet bij het wegvliegen zijn nu in harmonica opgevouwen en niet duidelijk zichtbaar. Het schilderij dat ik maakte viel tegen want de kleuren werkten niet.  Ik heb er toen geen foto van gemaakt, achteraf was dat wel leuk geweest om hier te laten zien. Een radicale ingreep gedaan, met in gedachten dat ik het altijd over kan schilderen als het niets wordt. Ik koos ervoor om de bovenkant van het verenkleed in een van mijn favoriete kleuren te schilderen. Hoewel een niet bestaande vogelsoort, vind ik dit geen bezwaar.

vink in hand vogel foto

vink in hand vogel olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer