Vogelvrij

Opgeraapt onder het keukenraam is deze vink aan het bijkomen. Koppie rechtop. Klaar om straks weg te vliegen.

Mooi om daar even een foto van te maken. Wat een kleurenpracht: staalblauw petje, koperen buik en wangen en ik zie voor het eerst zelfs wat olijfgroen tussen zijn vleugels. De kenmerkende witte strepen die je op de vleugels ziet bij het wegvliegen zijn nu in harmonica opgevouwen en niet duidelijk zichtbaar. Het schilderij dat ik maakte viel tegen want de kleuren werkten niet.  Ik heb er toen geen foto van gemaakt, achteraf was dat wel leuk geweest om hier te laten zien. Een radicale ingreep gedaan, met in gedachten dat ik het altijd over kan schilderen als het niets wordt. Ik koos ervoor om de bovenkant van het verenkleed in een van mijn favoriete kleuren te schilderen. Hoewel een niet bestaande vogelsoort, vind ik dit geen bezwaar.

vink in hand vogel foto

vink in hand vogel olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2016-M14-24x30Pher (4)helemaal

De V van Vrij

Vrijer gaan schilderen is een proces. Loslaten van realiteit, vorm en kleur.
2019-MP15-60x80 (5) 400x400

Eva

Het kleurenpalet van de kostuums van mijn dochters balletvoorstelling vond ik zo prachtig dat ik dit wilde gebruiken voor een portret. Zacht lila, oranjerood, oudroze, leverkleur, beigebruin, gebroken wit, zalmroze, muisgrijs.
142 (2) 400x400

Man en paard

Op mijn ezel was ik tijdens een heel prettige schilderweek een oude vakantiefoto aan het naschilderen. Een Hongaarse herder met zijn paard in de poesta.