Een eerste stap om mijn werk aan iedereen te laten zien

Welkom op mijn eerste blog! Inmiddels is het meeste werk gefotografeerd, heb ik wat ideeën en wordt het eindelijk tijd om aan de slag te gaan! Het idee is om ongeveer iedere drie weken te laten zien waar ik mee bezig ben geweest of wat mij bezighoudt.

Het verhaal van de Basken

blog1 hand met bloem olieverfEen flinke tijd geleden was ik Baskenland in de buurt van Bilbao. Vanwege hun baret en hun schilderachtige uitstraling sprak ik vier oude mannen aan. Zij vonden het geen probleem dat ik graag een foto van hen wilde maken. Ik liep achteruit met mijn camera en maakte de foto. Toen ik hen wou bedanken kreeg ik van een van hen een gele bloem die hij net daarvoor uit het plantsoen had geplukt. Heel attent! Groot was mijn verrassing toen naderhand bleek dat de bloem ook op de foto stond. Een mooie vakantieherinnering.

Voor de compositie heb ik de keuze gemaakt om een van de vier personen niet te schilderen. De opzet is gemaakt in een onderschildering of grisaille. Het hele doek bedek je dan met olieverf die enigszins is verdund met shellsol. Vervolgens veeg je met een doek weg wat lichter moet zijn van kleur. Donkerder plekken zet je extra aan met verf. Na het drogen schilder je daar de tweede laag overheen. Dit is goed te zien bij de linkerkant van het witte overhemd in de buurt van de bloem. De bloem zelf is extra dik opgezet en lijkt zo het doek uit te komen. De kers op de taart.

blog 1 drie basken op de rug gezien

blog 1 vier basken met bloem

blog 1 olieverf drie basken met bloem

 

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni

Eleonora Duse

Via de National Trust heb ik de naam kunnen achterhalen van de vrouw die ik geschilderd heb: Eleonora Duse. Foto’s zien of meer weten over haar leven en werk?
Origineel Kopie (2) Aagepast Derde Op 14 Juni Detail

So what?

Die blik. In de hal van het huis van de Victoriaanse actrice Ellen Terry in het Engelse Kent hing een foto van deze jonge vrouw. Haar naam is Eleonora Duse, een Italiaans actrice.
2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.