Een eerste stap om mijn werk aan iedereen te laten zien

Welkom op mijn eerste blog! Inmiddels is het meeste werk gefotografeerd, heb ik wat ideeën en wordt het eindelijk tijd om aan de slag te gaan! Het idee is om ongeveer iedere drie weken te laten zien waar ik mee bezig ben geweest of wat mij bezighoudt.

Het verhaal van de Basken

blog1 hand met bloem olieverfEen flinke tijd geleden was ik Baskenland in de buurt van Bilbao. Vanwege hun baret en hun schilderachtige uitstraling sprak ik vier oude mannen aan. Zij vonden het geen probleem dat ik graag een foto van hen wilde maken. Ik liep achteruit met mijn camera en maakte de foto. Toen ik hen wou bedanken kreeg ik van een van hen een gele bloem die hij net daarvoor uit het plantsoen had geplukt. Heel attent! Groot was mijn verrassing toen naderhand bleek dat de bloem ook op de foto stond. Een mooie vakantieherinnering.

Voor de compositie heb ik de keuze gemaakt om een van de vier personen niet te schilderen. De opzet is gemaakt in een onderschildering of grisaille. Het hele doek bedek je dan met olieverf die enigszins is verdund met shellsol. Vervolgens veeg je met een doek weg wat lichter moet zijn van kleur. Donkerder plekken zet je extra aan met verf. Na het drogen schilder je daar de tweede laag overheen. Dit is goed te zien bij de linkerkant van het witte overhemd in de buurt van de bloem. De bloem zelf is extra dik opgezet en lijkt zo het doek uit te komen. De kers op de taart.

blog 1 drie basken op de rug gezien

blog 1 vier basken met bloem

blog 1 olieverf drie basken met bloem

 

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.