Opgezet

Toen ik bezig was met de dode vogeltjes kwam ik een afbeelding tegen met prachtig(e) opgezette vogels. Zeer mooi gegroepeerd tegen een donkere achtergrond. Een donkere achtergrond laat kleuren nog meer spreken. Ik heb de ondergrond in dit geval met olieverf donkerbruin gemaakt. Acryl had ook gekund.

De toekan is scherper geschilderd om het effect te krijgen dat hij meer naar voren komt. Ik word vooral blij van de oranje vogel links onder, de verschillende gradaties oranje maken samen een vogel. Enkele streken verf geven de suggestie van een kleine toekan rechtsonder. Voor de kanarie werd het allemaal even teveel.

Omdat ik twijfelde of ik dit schilderij wel mocht publiceren hier, heb ik contact gezocht met de makers van de foto. Graag noem ik hun prachtige website die zeer de moeite van het bekijken waard is: www.finetaxidermy.com.

blog 3 opgezette exotische vogels in lijst olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Wil je een mailtje ontvangen als ik een nieuwe blog heb geplaatst en ook mijn nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan in:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2017-H12-24x30P (18)

High tea

Af en toe bekruipt me het gevoel dat ik toch eens echt keuzes moet gaan maken wat betreft de manier van schilderen, schilderstijl en onderwerpen.
2014-M1-60x60 (3)

Amsterdam

Een van de meest bepalende momenten tijdens mijn schilderopleiding was aan het eind van een vrijdagmiddag toen mijn docent mijn werk kwam bekijken.
2018-P7-40x50 (4)

Judaspenning

Met de zon er op lijkt het wel de maan die licht geeft. De zaden zichtbaar. Verwondering.