Opgezet

Toen ik bezig was met de dode vogeltjes kwam ik een afbeelding tegen met prachtig(e) opgezette vogels. Zeer mooi gegroepeerd tegen een donkere achtergrond. Een donkere achtergrond laat kleuren nog meer spreken. Ik heb de ondergrond in dit geval met olieverf donkerbruin gemaakt. Acryl had ook gekund.

De toekan is scherper geschilderd om het effect te krijgen dat hij meer naar voren komt. Ik word vooral blij van de oranje vogel links onder, de verschillende gradaties oranje maken samen een vogel. Enkele streken verf geven de suggestie van een kleine toekan rechtsonder. Voor de kanarie werd het allemaal even teveel.

Omdat ik twijfelde of ik dit schilderij wel mocht publiceren hier, heb ik contact gezocht met de makers van de foto. Graag noem ik hun prachtige website die zeer de moeite van het bekijken waard is: www.finetaxidermy.com.

blog 3 opgezette exotische vogels in lijst olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2016-M14-24x30Pher (4)helemaal

De V van Vrij

Vrijer gaan schilderen is een proces. Loslaten van realiteit, vorm en kleur.
2019-MP15-60x80 (5) 400x400

Eva

Het kleurenpalet van de kostuums van mijn dochters balletvoorstelling vond ik zo prachtig dat ik dit wilde gebruiken voor een portret. Zacht lila, oranjerood, oudroze, leverkleur, beigebruin, gebroken wit, zalmroze, muisgrijs.
142 (2) 400x400

Man en paard

Op mijn ezel was ik tijdens een heel prettige schilderweek een oude vakantiefoto aan het naschilderen. Een Hongaarse herder met zijn paard in de poesta.