Opgezet

Toen ik bezig was met de dode vogeltjes kwam ik een afbeelding tegen met prachtig(e) opgezette vogels. Zeer mooi gegroepeerd tegen een donkere achtergrond. Een donkere achtergrond laat kleuren nog meer spreken. Ik heb de ondergrond in dit geval met olieverf donkerbruin gemaakt. Acryl had ook gekund.

De toekan is scherper geschilderd om het effect te krijgen dat hij meer naar voren komt. Ik word vooral blij van de oranje vogel links onder, de verschillende gradaties oranje maken samen een vogel. Enkele streken verf geven de suggestie van een kleine toekan rechtsonder. Voor de kanarie werd het allemaal even teveel.

Omdat ik twijfelde of ik dit schilderij wel mocht publiceren hier, heb ik contact gezocht met de makers van de foto. Graag noem ik hun prachtige website die zeer de moeite van het bekijken waard is: www.finetaxidermy.com.

blog 3 opgezette exotische vogels in lijst olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

2013 D2 60x80k 2022bijgewerkt Uitgelicht

Kikker en pad

Verf die ik overhoud na het schilderen smeer ik met een paletmes op voorbewerkte paneeltjes. Zo kom ik aan deze prachtige blauwe ondergrond.
20240204 104216 Klein Uitgelicht

Een homp klei

Supertrots op mijn zelfgemaakte beeld! Vooraf een idee op papier gezet met vogel en mens: vogelmasker en -poten, houding van danseresje van Degas. 
2023 P25 24x30p Small Detail

Gretig groen

Deze week  in de tuin gewerkt. Een plan gemaakt wat ik waar ga zaaien.