Opgezet

Toen ik bezig was met de dode vogeltjes kwam ik een afbeelding tegen met prachtig(e) opgezette vogels. Zeer mooi gegroepeerd tegen een donkere achtergrond. Een donkere achtergrond laat kleuren nog meer spreken. Ik heb de ondergrond in dit geval met olieverf donkerbruin gemaakt. Acryl had ook gekund.

De toekan is scherper geschilderd om het effect te krijgen dat hij meer naar voren komt. Ik word vooral blij van de oranje vogel links onder, de verschillende gradaties oranje maken samen een vogel. Enkele streken verf geven de suggestie van een kleine toekan rechtsonder. Voor de kanarie werd het allemaal even teveel.

Omdat ik twijfelde of ik dit schilderij wel mocht publiceren hier, heb ik contact gezocht met de makers van de foto. Graag noem ik hun prachtige website die zeer de moeite van het bekijken waard is: www.finetaxidermy.com.

blog 3 opgezette exotische vogels in lijst olieverf

Deel dit op social media:

Blijf op de hoogte!

Mis niets en meld je aan voor mijn nieuwsbrief:
Deze blogs vind je misschien ook interessant:

20210422_102729 (2) small

Van Carpeaux naar Janssen

Tijdens een schildervakantie in Noord-Frankrijk kwam ik een oude prent tegen waarvan de uitdrukking en sfeer mij beviel. Gemaakt door Jean-Baptiste Carpeaux, een Frans beeldhouwer en kunstschilder uit de negentiende eeuw.
IMGP7357 (2)

Flow

Het was een heuse gewaarwording toen ik voor het eerst in een flow terecht kwam tijdens het schilderen.
20180516_214515 medium (2)

Mijn atelier

Het verzakken van het dak van de garage was de aanleiding tot het stutten hiervan. Door een houten kader te plaatsen en de staanders op 60 cm van elkaar te plaatsen was het ook meteen eenvoudig om de muur te isoleren. Ik herinner me nog precies het moment toen ik ... Lees meer